Blog > Komentarze do wpisu
Cynamonowe racuchy z karmelizowanymi jabłkami i bananami

cynamonowe racuchy

 

Wszelkie placki, racuchy, naleśniki są u mnie bardzo mile widziane :) Chyba z dzieciństwa pozostał mi do nich taki sentyment...

Te, na które przepis znalazłam na blogu "Lubię gotować" są wyjątkowo pyszne!

Wspaniale pachną cynamonem a dodatek karmelizowanych owoców sprawia, że ciężko się od nich oderwać!

Gorąco polecam!



Ciasto:

  • 2 szklanki mąki pszennej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 0,5 litra maślanki, kefiru lub kwaśnego mleka
  • 3 jajka
  • 1 mały cukier waniliowy
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 3 łyżki cukru


Z podanych składników zmiksować ciasto, powinno być bardziej gęste niż na naleśniki. Gdyby było za rzadkie, dodać 2 -3 łyżki mąki.

Na rozgrzanym oleju smażyć racuchy.

Osączyć na papierze.


Karmelizowane banany i jabłka

2 banany

3 jabłka, obrane

50 g masła

50 g cukru pudru

Banany i jabłka koimy na plasterki. Masło roztapiamy na patelni, dodajemy cukier i przez chwilę gotujemy.

Układamy owoce, smażymy przez chwilę i zdejmujemy z ognia.

Podajemy do usmażonych racuchów.

Pozostały sos ze smażenia owoców możemy wykorzystać jako polewę.

Smacznego ;)

 

cynamonowe racuchy

poniedziałek, 21 lutego 2011, russkaya
http://dzismamochotena.blox.pl/2011/02/Cynamonowe-racuchy-z-karmelizowanymi-jablkami-i.html

Polecane wpisy

Komentarze
2011/02/22 07:51:36
Piękne! Jakie puszyste Ci wyszły!
-
2011/02/22 11:37:26
Ale pyszny blog znalazłam ;)))
-
majanaboxing
2011/02/22 19:44:36
Jejku, nie wytrzymam, jakie cudne!:)
-
Gość: wewcia, *.adsl.inetia.pl
2011/05/20 15:43:05
witam,
Jeśli ktoś zastanawia się nad tym przepisem to polecam gorąco. Właśnie skończyłam konsumować. Jednym słowem PYCHA.
Pozdrawiam.

p.s. ja dałam z jogurtem naturalnym bo tylko to było w domu. :)